2024. máj 10.

Infraterápiával súlyfelesleg leadása

írta: seoweb
Infraterápiával súlyfelesleg leadása

Segíthet-e az infraterápia a súlyfelesleg leadásában?

infraterapia-egeszseg.jpg

Az infraterápia egy olyan kezelés, amely infravörös fényt használ a test melegítésére. Az infravörös fény egy láthatatlan fényforma, amely hő formájában adja le energiáját. Az infraterápiát számos célra használják, beleértve a fájdalomcsillapítást, a gyulladáscsökkentést és a bőr javítását. De segíthet-e a fogyásban is?

Az infraterápia fogyáshoz való hatékonyságát alátámasztó kutatások vegyesek. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a módszer segíthet a kalóriák elégetésében és a súlycsökkenésben, míg mások nem találtak szignifikáns hatást.

Az egyik tanulmányban, amelyet a Journal of Clinical Obesity-ben publikáltak, 12 elhízott ember heti háromszor 45 percet töltött infraszaunában. Négy hónap elteltével a résztvevők átlagosan 4%-kal vesztettek a testzsírjukból. Egy másik tanulmány, amelyet az Obesity folyóiratban publikáltak, nem talált szignifikáns összefüggést az infraterápia és a súlycsökkenés között 8 hetes kezelés után sem.

Az infraterápia fogyást elősegítő lehetséges mechanizmusai a következők:

  • Kalóriaégetés: az infravörös fény hő formájában adja le energiáját, ami növelheti a testhőmérsékletet. A megnövekedett testhőmérséklet több kalória elégetéséhez vezethet.
  • Méregtelenítés: a terápia segíthet a méreganyagok eltávolításában a szervezetből a verejtékmirigyeken keresztül. A méreganyagok eltávolítása javíthatja az általános egészséget és elősegítheti a fogyást.
  • Gyulladáscsökkentés: bármely krónikus gyulladás összefüggésbe hozható a súlygyarapodással. Az infrakezelések segíthetnek csökkenteni a gyulladást, ami elősegítheti a fogyást.

Fontos megjegyezni, hogy az infraterápiás gyógyítás nem a súlycsökkentésben hatékony, nem csodaszer a fogyáshoz. Ahhoz, hogy fogyjon, egészséges étrendet kell követnie és rendszeresen kell mozognia. Az infraeszközökkel végzett terápia azonban kiegészítő kezelésként hasznos lehet a fogyási célok elérésében.

Ha az infraterápiát a fogyáshoz fontolgatja, fontos, hogy beszéljen orvosával. Az orvosa segíthet eldönteni, hogy a metódus megfelelő-e Önnek, és segíthet megtalálni a megfelelő kezelési tervet. Tehát az infra-terápia lehetséges előnyökkel járhat a fogyáshoz, de további kutatásokra van szükség a hatékonyságának megerősítéséhez. 

Szólj hozzá

életmód